Yeşil Tarım Aksiyonu
Çubuk Belediyesinin desteklediği Yeşil Tarım Aksiyonu ilçede yapılacak.
ÇHA olarak konuyla ilgili biraz bilgi ve araştırma yaptık. Tabi İlçenin bu konuya yaklaşımı nasıl olur bu halkın takdiri. Yeşil Tarım Aksiyonu ile ilgili bilmek istedikleriniz.
FİKİR
Avrupa’da genelde insanların yaşam kalitelerinde devam etmekte olan iyileşmeye karşın AB ülkelerinde hala tarım sektörünün uluslar arası ortamdan ve Avrupa ortamından etkilendiği belli kırsal alanlar mevcuttur. Bu alanlarda: Tarım alanında genç girişimcilikte önemli bir azalma vardır, Yeni ürün ekin yöntemleriyle ve ürünlerin promosyonuyla ilgili knowhow eksikliği, düşük öğrenim düzeyi, çevre bilinci eksikliği vardır. Projenin genel hedefleri bölgelerin sosyoekonomik gelişmesinden fayda görecek olan çiftçilere yeterli eğitimin verilmesidir.
Bu aşağıdaki konularda eğitimin materyallerinin oluşturulmasıyla sağlanacaktır: Alternatif enerji kaynaklarının, su yönetimi sulama yöntemlerinin v.s. kullanıldığı prototip seraların kullanılması, Ürünlerin İnternetteki müzayedeler yoluyla Avrupa pazarında pazarlanması ve satışı için modern teknolojinin kullanılması, Üretim yöntemleri ve ürünlerin akreditasyonu, Ürünlerin işlenmesi imkanlarının ve şartlarının araştırılması Konsorsiyum 6 ülkenin 8 örgütünden oluşmaktadır. Ortaklar Projeyi gerçekleştirebilecek yeterli deneyime ve tamamlayıcı uzmanlığa sahiptir. Projenin başvuru sahibi olan Trikala Ticaret Odası sonuçların iş güdümlü olmasını ve stratejik sinerjilerin başlatılmasını sağlayacaktır.
Amaçlar
Kırsal alanlarda yaşayanların gelirlerini arttırarak ve yaşam stillerini iyileştirerek az gelişmiş kırsal bölgelerde gelişme sağlamak (kırsal alanlarda sürdürülebilir gelişim)
Gençlerin kırsal kesimleri terk etmelerini sınırlandırmak yalnızca tarım sektöründe değil, tarımı destekleyen diğer sektörlerde de yeni işler yaratılması
Gelir ile geleneksel ekim yöntemleri arasında bağlantının koparılması öncelikle katılan çiftçilerde, sonra yerel topluluklarda çevre bilincinin geliştirilmesi( çevre dostu tarım uygulamalarının kullanılmasıyla)
Ürünler için eğitim, promosyon ve satış sağlarken ICT tabanlı sistemlerin (web- müzayede platformu) kullanılması
Proje Süresi
01.11.2010 ile 30.10.2012
Faaliyetler
2012 Şubat ayında kadınlar için organik tarım ve bahçe tarımı eğitimi yapılacaktır.
Eğitim mekanı ve kayıtlar çubuk belediyesi tarafından duyurulacaktır.
İlgilenen bayanların belediye ile irtibata geçmeleri rica olunur.
Yeşil Yetiştiriciliği Eylemler
(ECO-AGR), Avrupa Komisyonu’nun desteği ile finanse edilen ve Trikala Ticaret Odası (Yunanistan) tarafından koordine edilen bir proje. Eğitim materyallerinin yanı sıra, çiftçiler için eğitim seminerleri (genç ve yaşlı) veya canlı ya da gelişmemiş gelen işsiz insanlar tam bir tur aracılığıyla Yeşil Yetiştiriciliği Eylemler Yeşil Yetiştiriciliği Eylemleri ile Avrupa ülkelerinde kırsal tarım alanları desteklemeyi amaçlayan bir projedir. Kırsal alanlarda aşağıdaki alanlarda bilgi ve know-how transferi için amacı olacaktır:
Enerji kaynakları kullanılarak, seralarda, kurutucular vb ısıtma ve ürün ekimi veya işlenmesinde kullanılan makineleri körüklüyor yağ güvenmeyin.
Küçük olası su miktarı talep sulama yöntemlerinin kullanılması.
İnternet ihaleleri ile Avrupa pazarında ürünlerin pazarlanması ve satışı için modern teknolojinin kullanılması.
Akreditasyon, üretim yöntemleri ve ürünleri.
Ürünlerin işlenmesi için olanakları ve koşulları araştırılması.
Arama ve geleneksel olmayan tarım ürünleri alanında, ulusal ve Avrupa pazarlarında daha yüksek bir talep var üretimi.
ÇHA