Çubuk Ömür Dede taksi durağında 15 yıldır taksicilik yapan 38 yaşındaki Serhat Ünalan, durakta müşteri beklerken şal dokuyor.
Taksici Serhat Ünalan, işyeri olan durakta müşteri olmadığında tezgahında dokuduğu Şalı eş, dost, akraba ve sevdiği arkadaşlarına hediye ettiğini belirtiyor. Ünalan, genelde kadınların yaptığı şal dokumacılığını bir erkeğin yaptığını görenlerin çok şaşırdıklarını ifade ederek, “Taksi durağımızda boş zamanlarımızda bu işi yapıyoruz. Zevkli ve rahatlatıcı bir iş. Benim için bir hobi oldu. Boş durmaktansa bir şeylerle uğraşıyorum. Taksiye müşteri çıkarsa gidiyorum. Müşteri olmadığı zaman bu işle uğraşıyorum. Kimse boş durmamalı, bir işle uğraşmalı. Sıkı çalışırsam günde bir veya iki tane yapabiliyorum. Yaptığım şalları eş dost ve akrabaya ziyarete giderken hediye götürüyorum. Onlara kalıcı ve güzel bir hatıra bırakmış oluyorum” dedi.
Şal dokuma tezgahını tahtadan kendisinin yaptığını kaydeden Ünalan, “Bu işi kar amaçlı yapmıyorum. İpi tuhafiyeden alıyorum. Şalın maliyeti 12 TL, istediğim şekil, renk ve deseni uygulayabiliyorum. Bir şala ortalama 5 top ip gidiyor. Toplam ağırlığı 1,5 kiloya kadar şal çıkıyor. Şal dokurken bakanlar, bu işin kolay olduğunu söylüyorlar ancak deneyince hiç de göründüğü kadar kolay olmadığını belirtiyorlar. İsteyenlere öğretiyorum. Bu işi meslek haline getiren kişi geçimini kolaylıkla sağlayabilir” diye konuştu.
Abi bu üçgen şal tezgahi nin ölçülerini verebilirimisin